Landsbygdsnätverket
 • #177 Innovationskraft i jordbruket - Projekt som förändrar framtiden


  Kollage med bilder på poddens gäster Nya smarta idéer behövs för att lösa de utmaningar som finns inom jordbruket. Och det är här som innovationsstödet EIP-Agri spelar roll. En halv miljard kronor är avsatta för innovationsprojekt inom jordbruk, trädgård och rennäring fram till 2027. För den med rätt idé och rätt partners finns stora möjligheter att göra skillnad. Under de tio år som arbetet varit igång har långt över 100 projekt godkänts. Allt från AI som reducerar ogräsfrön till digital stängselövervakning och algbaserat fodertillskott har fått finansiering. Så på vilket sätt gör det här nytta och varifrån kommer alla idéer?
 • Tack för alla möten under Landsbygdsriksdagen!


  Fyra personer i panelsamtal samt moderator. Stort tack till alla vi träffat, som deltagit på något av våra tre seminarier och besökt oss i montern på Landsbygdsriksdagen i Nyköping 24-26 maj.
 • Hur kan blått och grönt dra nytta av varandra? Om industriell symbios


  Att hitta symbioser kräver nytänk och sunt förnuft. Vilka innovationsbehov finns inom blått och grönt? Och vad kan forskningen bidra med? I webbinariet den 4 juni får du veta mer hur vi kan dra nytta av det marina i jordbruket och hur det gröna kan föda det blå.
 • Gå med i utförargrupper för effektiv kunskapshantering och lärandekultur


  Lantbrukare går tillsammans på en fältvandring Nu finns det möjlighet att gå med i två olika utförargrupper – en med metoder för effektiv kunskapsinhämtning, delning och användning i fokus, och en med lärandekultur och organisatoriskt lärande i fokus. Det beslutade AKIS analysgrupp igår. Intresseanmäl ska vara inne senast 15 juni.

Goda nyheter för alla

Logotyp för Landsbygdsveckan.

Tillsammans sprider vi goda nyheter!
Kampanjen "Goda nyheter för alla" pågår under hela 2024. Den har tagits fram för att vi på ett enkelt sätt ska kunna berätta om hur en del av EU-pengarna används. Vill du vara med? Du hittar allt du behöver på vår webb.

Podden Landet #177

Upptäck hur innovativa lösningar förändrar jordbruket. Hör om två projekt som skapat stora effekter och vad man kan göra med sina smarta idéer. Lär dig mer om innovationsstödet EIP-Agri.

Vårt nyhetsbrev

Varje onsdag kommer vårt nyhetsbrev ut.

Projektet MATtanken

Logotyp för MATtanken.

Landsbygdsnätverket driver projektet MATtanken. Läs mer om det på projektets egen webbplats.