Syftet med MATtankens vildsvinsnätverk har varit att öka kunskapen och hitta nya lösningar för att få mer vildsvinskött att nå matgästerna. Vildsvinsnätverket har sedan starten genomför tio träffar. Nätverket är för närvarande vilande.
Genom erfarenhetsutbyte och goda exempel har vi inspirerat varandra och uppmuntrat kommuner och regioner att köpa och nyttja vildsvinskött. Vi har också velat motivera jägare, vilthanteringsanläggningar och grossister att göra ansträngningar för att tillgängliggöra köttet till offentliga kök.
Målgruppen för nätverket har varit framförallt måltidschefer, upphandlare, måltidscontrollers, kockar och kökschefer. Nätverket har också vänt sig till aktörer som arbetar med vildsvinsfrågan i leden innan de offentliga måltidsorganisationerna, som jägare, vilthanteringsanläggningar och grossister.
Som medlem i vildsvinsnätverket har du löpande fått uppdateringar om vad som händer kring MATtankens vildsvinsarbete men även tips och idéer vad andra aktörer gör. Förhoppningen har varit att nätverket även bidrar till att nya kontakter tas och att det blir ett givande och tagande av erfarenheter och kunskap.