Landsbygdsnätverket
Eva Sundberg och Anna Lundstedt

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du befinner dig. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken

Studio MATtanken fredag 23 februari, 08.30-09.15: Bytt, bytt – vad har utgått och vad är nytt på menyn?

Klimat, ekonomi, politiska beslut, beredskap och matgästernas önskemål – olika saker styr förändringar i menyn över tid.

I februari månads Studio MATtanken spanar vi kring vad som inte längre serveras och vad som serveras istället. I vissa kommuner har till exempel ris ersatts av havreris och som alternativ till smör på mackan serveras svinnsmarta röror. Nygamla livsmedel, som höns, har kommit tillbaka och animaliskt protein kompletteras av nya växtbaserade produkter. Ny sjömat har gjort entré i offentliga kök och på grund av ansträngd ekonomi kan vatten ha ersatt dryckesmjölk i skolrestaurangen.

Vilka menyförändringar har gjorts i din organisation? Vad tycker matgästerna? Hur funkar det att jobba med nya produkter och arbetssätt i köken?

Välkommen in i studion! I inledningen hör vi representanter från några olika kommuner berätta om vad de har bytt. Sedan hoppas vi som vanligt på ett rikt erfarenhetsutbyte från landets alla hörn!

”Bytt, bytt, kommer aldrig mer igen?”

Här finns länken till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Zoom öppnas i nytt fönster).

Föranmälan behövs inte. Du kan ansluta till Zoom direkt i webbläsaren om du använder en dator. För att använda Zoom på din telefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen. Det går också att ringa in på 08-44682488 och ange mötesid: 837 4746 2172.

MATtanken bjuder regelbundet in till studiosamtal kl. 08.30, den sista fredagen varje månad. Vilka ämnen kommer samtalen att handla om? Håll utkik – vi uppdaterar löpande med information om respektive studiosamtal. Studiosamtalen sker live, det är direktsändning. Studio MATtanken spelas inte in.

Datum för kommande Studio MATtanken vårterminen 2024

  • 26 april. Mer information kommer.
  • 31 maj. Mer information kommer.

Prenumerera på inbjudningar till Studio MATtanken

Fyll i ditt namn och din mejladress i formuläret på denna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så får du löpande inbjudningar till kommande studiosamtal. Från 2024 använder vi ett nytt verktyg för digitala möten vilket gör att inbjudningarna som går ut via mejl ser annorlunda ut jämfört med tidigare.

Kontakta oss gärna

Har du tips på ämnen att lyfta i studion? Har du frågor? Eller vill du avboka din prenumeration på mötesbokningar. Kontakta oss: mattanken@jordbruksverket.se

Tidigare ämnen i Studio MATtanken - ­­arkiv

Här hittar du information om tidigare studiosamtal.