MATtanken medverkar regelbundet i så kallade temadagar eller upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration kring frågor som rör livsmedel till offentlig sektor. Målgrupp är oftast de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider.
Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.
15 maj kl. 9.00-15.30.
Naturbruksskolan Sötåsen, Töreboda
Vilka mervärden finns det med att köpa lokalproducerade livsmedel och hur kan vi använda mer svenska råvaror under hela året. Det är temat för vårens regionala tematräff.
Syftet med dagen är att ge aktörer i Västra Götalands län möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska livsmedel i offentliga kök. Dagen riktar sig till dig som är involverad i planering och upphandling av offentliga måltider.
Mer information
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen
Eva Sundberg, MATtanken
Arrangörer: Regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med MATtanken.
Här hittar du mer information om MATtankens genomförda aktiviteter kring upphandling.
MATtanken vill göra det möjligt för de som arbetar i de offentliga köken att på ett enkelt sätt hitta information om var maten kommer ifrån - för att kunna svara matgäster, beslutsfattare och allmänhet på den frågan. Ta del av MATtankens arbete kring ursprung.