Landsbygdsnätverket

Matgäster med särskilda behov

Ett webbinarium om måltider och neuropsykiatriska diagnoser. Hur kan man hantera måltidssituationen för matgäster med särskilda behov?

Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen i dag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Råder det verkligen särskilda behov och omständigheter för dessa barn och ungdomar? Vad bör man ta hänsyn till i skolrestaurangen?

I detta webbinarium från den 10 oktober 2019 föreläser Johanna Björk, expert inom pedagogisk, psykosocial och psykiatrisk vägledning med fokus på neuropsykiatri, och Therese Lind, måltidschef i Bollebygds kommun.

Detta är ett spännande men komplext ämne som de senaste åren har stötts och blötts flitigt runt om i landets kommuner. Ämnet kan för många fortfarande kännas nytt, osäkert och kunskapsluckorna bland olika professioner är många. En sak är säker - frågan om neuropsykatriska diagnoser och måltiden bör sträcka sig längre än till chicken nuggets, pasta och pizza.

Webbinariet genomfördes i samarbete med Måltid Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Skolmatsakademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Västra Götaland.

Längd: 1 h 10 min (varav presentationerna är 42 min)

Mer information


Kontakta MATtanken om du vill ta del av presentationer och dokument från webbinariet: mattanken@jordbruksverket.se