Onsdag 7 maj kl. 13.30 - 15.30 i Stockholm eller digitalt. SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok) och Kungliga skogs- och lantbruksakademien (KSLA) delar med sig av kunskap om vad man kan ta med sig från den ekologiska produktionen i det fortsatta arbetet för en robust livsmedelsproduktion.
På grund av oro i omvärlden de senaste åren är fokus stort på livsmedelsberedskap idag. En del av livsmedelsberedskapen är att skapa en robust livsmedelsproduktion som står sig både i freds- och kristid. Kan ekologisk produktion vara en del av ökad robusthet, vad kan vi lära från eko och vilka utmaningar finns i den ekologiska produktionen? Vid detta seminarium kommer dessa frågor diskuteras.
En av de grundläggande principerna för ekologisk produktion är att det ska bygga på kretslopp. Utifrån detta och andra principer finns användbar kunskap och användbara metoder inom den ekologiska produktionen om hur man producerar utan insatsvaror som syntetiskt framställt gödsel och kemiska bekämpningsmedel. SLU Ekologisk produktion och konsumtion, Epok, har tillsammans med sina forskare tagit fram en policy brief med några rekommendationer kring vad man kan ta med sig från den ekologiska produktionen i det fortsatta arbetet med att bygga upp en robust livsmedelsproduktion. Arbetet med denna policy presenteras på seminariet och därefter följer ett panelsamtal.
Välkommen på fika innan seminariet kl. 13.00-13.30.
Det är gratis att delta, men anmälan krävs både för att delta på plats och för att få en digital länk.
Information om seminariet på KSLA:s hemsida Länk till annan webbplats.
Dag och tid: Onsdag 7 maj kl. 13.30 - 15.30 (fika 13.00-13.30)
Plats: Hybrid. KSLA, Drottninggatan 95B, Stockholm samt digitalt.
Arrangörer: SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok) och Kungliga skogs- och lantbruksakademien (KSLA)
Kontakt: Johanna Spångberg
Publicerades