Logga Landsbygdsveckan

Nära 90 arrangemang över hela landet!

Landsbygdsveckan äger rum för första gången den 2-7 maj 2023. Intresset från arrangörer har varit stort och programmet rymmer nära 90 arrangemang. Med arrangörer från Sjulsmark i Norrbotten till Klagerup i Skåne, och en blandning av fysiska och digitala arrangemang, är det här en arena som lyfter hela Sverige.

Nu är programmet klart och det är hög tid att planera vilka arrangemang du vill gå på. Vissa kräver anmälan medan andra bara är att dyka upp på, digitalt eller på plats.

Deltagare erbjuds allt från spännande panelsamtal, webbinarier och workshops till digitala studiebesök hos den lokala mjölkproducenten, yrkesfiskaren eller handelsträdgården.

I Landsbygdsveckans program finns breda frågeställningar kring energiförsörjning, klimat och beredskap såväl som djupdykande seminarier om odling av fruktängar, fönsterrenovering och egenproducerat foder – för att nämna några. Vissa arrangemang sker på plats medan andra sänds digitalt och är tillgängliga för alla.

Landsbygdsveckan, 2-7 maj 2023, genomförs i anslutning till Sveriges ordförandeskap i EU. Programmet erbjuder en ram med invigning och avslutning och däremellan har scenen lämnats öppen för den som vill arrangera en aktivitet. Och många nappade på erbjudandet.

– Det var många fler anmälda arrangemang än vi hade vågat hoppas på. Vi är otroligt glada över engagemanget, säger Emil Planting Mollaoglu, projektledare från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet som är initiativtagare tillsammans med Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket.

Initiativtagarnas gemensamma aktiviteter

Under veckan arrangerar initiativtagarna Tillväxtverket, Landsbygdsnätverket och Sveriges Lantbruksuniversitet aktiviteter tillsammans:

Invigning av Landsbygdsveckan, 2 maj, kl 13.30-16.30

Vi firar att Landsbygdsveckan är i gång och ger ett smakprov på allt som händer under veckan. På scen möter vi röster från hela landet tillsammans med landsbygdsministern, filmskapare från Vedevåg, fårbonden som tillverkar glass och forskare med landsbygder i fokus.

Rural Pact Conference, 3-4 maj

En internationell konferens med fokus på erfarenhetsutbyte kring EU:s Rural pact. Delar av konferensen sänds digitalt.

Landsbygdsveckans spanarpanel, 5 maj, kl 15-16

Journalisten Håkan Montelius leder spanarpanelen som tar tempen på Landsbygdsveckan och spanar mot framtidens landsbygder.

 

Senast uppdaterad