Landsbygdsveckans spanarpanel - se inspelningen!

Vilka trender har Landsbygdsveckans egna spanare noterat utifrån allt spännande som hände under veckan? Och hur kommer landsbygderna se ut år 2043? Lyssna in spanarpanelen här!

Om panelen


Håkan Montelius

Frilansjournalist, moderator och poddproducent. Bor och verkar i Jönköping, med rötterna i Östergötland. Undervisar också framtidens journalister på Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

Klas Fritzon
Samhällsengagerad kommunikationsstrateg med fokus på framtidens landsbygder. Jobbar på Hela Sverige ska leva, bor på Frösön i Jämtland och spenderar mycket tid i Tångeråsen. Han är 100 procent säker på att vi alla borde tvivla lite mer – och att samhället byggs både underifrån och ovanifrån.

Lovisa Westling
Utvecklingsengagerad verksamhetsledare med fokus på landsbygdernas möjligheter. Jobbar på Leader Lappland, bor i Nordmaling och spenderar tiden utomhus så mycket som möjligt oavsett var hon befinner sig. Hon är helt övertygad om att allt växer underifrån, framför allt utveckling så länge den får rätt näring och förutsättningar.

Ronja Björkqvist
Med ena foten på Öland och andra på Gotland och med en superkraft att skapa mat till svenska folket. Hon är en ko-nörd engagerad i LRF ungdomen. Tycker det är extra viktigt att skapa förutsättningar för att leva, verka och bo på landet.

Oliwer Karlsson
Utmaningsdriven genusvetare som ursprungligen kommer från västgötaslätten, bor om vartannat i städer i syd och öst men jobbar framförallt med landsbygder i inlandet. När han inte befinner sig på tåg så letar han kantareller i småländska skogarna eller kallbadar i hav. Han tror på en landsbygdsutveckling som bygger på perspektiv både från det lilla och det stora, samskapandet är nyckeln.


Senast uppdaterad