Närbild på Ellen Lundkvist.

Inspirationsbussen på Gotland blir en del av Landsbygdsveckan 2023

Under Landsbygdsveckan kopplar Leader Gute ihop sig med naturbruksprogrammet på Wisbygymnasiet. Tillsammans kommer de att arrangera studiebesök hos inspirerande entreprenörer i Gotlands landsbygder.

Leader Gotland driver projektet "Vi landsbyggare på Gotland" som uppmärksammar mindre företag. Under Landsbygdsveckan i maj kommer de bjuda in studenter från naturbruksprogrammet, och andra som vill träffa unga innovativa entreprenörer inom hållbar livsmedelsproduktion, på en busstur. Studiebesöken kommer att ske hos entreprenörer inom gröna näringar.

– Det är viktigt med förebilder! Vi vill att fler ska få upp ögonen för alla spännande företagare på Gotland och inspireras att utveckla egna idéer, säger Ellen Lundkvist, Leader Gute.

På Gotland finns det många företagare som jobbar innovativt inom livsmedel, hållbarhet, återbruk, hantverk och kreativa näringar. De är helt avgörande för att ska bli en attraktiv landsbygd att bo på.

Varför vill ni vara med på Landsbygdsveckan?

– Att vara en del av Landsbygdsveckan ger den här aktiviteten en extra skjuts och synlighet.

Leader Gute är en ideell förening med representanter från ideell, privat och offentlig sektor. Föreningens ändamål är att med hjälp av sin lokala utvecklingsstrategi utveckla Gotland genom samverkan mellan olika organisationer, näringsliv och offentlig verksamhet.

Var med och bygg programmet under Landsbygdsveckan 2023

Webbinarier, handarbetscafé, studiebesök, workshops. Bredden under Landsbygdsveckan är stor. Anmäl er aktivitet här!

Senast uppdaterad