Husbil ute i det fria

Acamp och Visit Dalarna pratar om hur campingturism stärker lokala ekonomier

Det finns stor potential att utveckla besöksnäringen i landsbygden. Lyssna gärna på företaget Acamp som hjälper markägare att hyra ut outnyttjad mark till campare och skapar vinn-vinn-vinn för campare, markägare och lokala ekonomier. Tillsammans med Visit Dalarna håller de ett webbinarium under Landsbygdsveckan.

Hur kan en digital tjänst tillsammans med ett nytt sätt att matcha behov med oväntade tillgångar bidra till att utveckla besöksnäringen i hela landet? Det har företaget Acamp hittat en lösning på när de attraherar turister och matchar dem med markägare som hyr ut en bit mark att campa på.

- Även den lokala tillväxten gynnas när de övernattande besökarna utforskar vad som finns i omgivningen. De som hyr ut sin mark tipsar förstås om var besökaren kan köpa hantverk, lokala gårdsprodukter eller äta något gott i närheten, säger Evelina Thorhagen, Platform Growth Manager på Acamp.

Varför deltar ni under Landsbygdsveckan?

- Vi vill uppmuntra till att tänka utanför boxen. Vi ordnar webbinariet tillsammans med Visit Dalarna för att lyfta hur naturturism kan bidra till lokal tillväxt i landsbygder. För oss som företag är det också viktigt att hålla oss informerade och uppdaterade om landsbygdsfrågor för att vara så relevanta som möjligt för våra målgrupp, säger Evelina Thorhagen.

Senast uppdaterad