Bli en del av landsbygdsveckan

Vill du vara en del av Landsbygdsveckan?

Bestäm då vilken sorts evenemang du vill arrangera. Det kan vara workshop, seminarium, studiebesök eller något helt nytt och annorlunda. Vi uppmuntrar alla att samarbeta med andra grupper eller organisationer, att genomföra evenemang tillsammans med andra och att ge utrymme för nya röster i samtalen om våra landsbygder.

Vi vill att alla evenemang arrangeras tillsammans av civilsamhället (t.ex. förening/organisation) eller privat sektor (t.ex. företag/näringsliv) och minst en offentlig aktör (t.ex. kommun, länsstyrelse eller region).

Som arrangör kan ni lyfta frågor som ni tycker är viktiga att diskutera. Ni kan använda digitala verktyg eller bjuda in till en fysisk träff på plats. Vi välkomnar deltagare i hela landet. Det går bra att anmäla aktiviteter hela veckan, den enda tiden som vi gärna håller fri från parallella evenemang är den 2 maj kl 13.30-16.00 då själva invigningen av Landsbygdsveckan äger rum. Vi ser fram emot att se dig och din organisation som en del av programmet för Landsbygdsveckan 2023!


Vilka kan arrangera aktiviteter?

  • Alla evenemang ska arrangeras tillsammans av civilsamhället (t.ex. förening/organisation) eller privat sektor (t.ex. företag/näringsliv) och minst en offentlig aktör (t.ex. kommun, länsstyrelse eller region).

Hur kan min organisation vara med?

  • Anmälan sker via formuläret på vår hemsida [länka till formuläret]. Som arrangörer skapar ni och ansvarar för era egna aktiviteter, men hör gärna av er till oss om ni har frågor eller funderingar.

När behöver vi registrera vår aktivitet?

  • Ju tidigare ni anmäler er desto bättre om ni vill synas i programmet, men senast den 4 april vill vi ha er anmälan. Det går utmärkt att komplettera information efter sista anmälningsdagen så länge anmälan skett innan dess. Kompletteringar mejlas till: kansliet@landsbygdsnatverket.se

Kostar det något?

  • Nej, det är helt gratis att anmäla sina aktiviteter.

Vem kan vi kontakta om vi har fler frågor?

  • Om du undrar över något så skicka ett mail till oss via uppdraglandsbygd@slu.se eller ring på nummer 0761370528. Tveka inte att höra av dig!

Vilka är offentliga aktörer?

Till exempel kommuner, regioner, länsstyrelser, universitet/högskolor och andra myndigheter, Leader-områden.